Home Uncategorized Επανάρχισε η λειτουργία στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού

Επανάρχισε η λειτουργία στο Τσιμεντοποιείο Βασιλικού

0

Απρόσκοπτη η τροφοδοσία τσιμέντου
Επαναλειτουργεί το Τσιμεντοποιείο Βασιλικού



Την παραγωγή τσιμέντου επανάρχισε το Τσιμεντοποιείο Βασιλικού διασφαλίζοντας έτσι τ
ην απρόσκοπτη τροφοδοσία στην οικοδομική βιομηχανία, φέρεται να δηλώνει σε σχετική ανακοίνωση της η Τσιμεντοποιεία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ.

Καθώς σημειώνει, ότι στις εγκαταστάσεις της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού η έκρηξη προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές.

Οι διαδικασίες ασφαλείας που τέθηκαν σ’ εφαρμογή αμέσως μετά την έκρηξη, είχαν σαν αποτέλεσμα τη 48ωρη διακοπή των εργασιών, για προστασία των μελών του προσωπικού, καθώς και των εγκαταστάσεων.

Θέλοντας να συμβάλει στη μεγάλη προσπάθεια για απάμβλυνση των προβλημάτων που προκάλεσε η αναστολή λειτουργίας του ηλεκτροπαραγωγού σταθμού της ΑΗΚ στο Βασιλικό, η Διεύθυνση της Τσιμεντοποιΐας σε συνεννόηση και με την ΑΗΚ αποφάσισε ότι η άλεση τσιμέντου γίνεται κυρίως τις νυκτερινές ώρες, κατά τις οποίες η ζήτηση ηλεκτρισμού είναι χαμηλή.

Ο ηλεκτροπαραγωγός σταθμός της Τσιμεντοποιΐας, δυναμικότητας 6MW, βρίσκεται σε λειτουργία όλο το εικοσιτετράωρο.

Επιπρόσθετα, έχει αποφασιστεί η διακοπή παραγωγής τσιμέντου για ολόκληρο τον μήνα Αύγουστο, απελευθερώνοντας άλλα 20MW από το βεβαρημένο φορτίο του δικτύου της ΑΗΚ.

Στην ανακοίνωση της, η εταιρεία ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι η παράδοση τσιμέντου το μήνα Αύγουστο θα συνεχιστεί κανονικά από τα αποθέματα για κάλυψη των αναγκών τους.

Η διεύθυνση και το προσωπικό της Τσιμεντοποιΐας Βασιλικού εκφράζουν, τέλος, ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους συγγενείς και φίλους των θυμάτων της φονικής έκρηξης στη Ναυτική Βάση “Ευάγγελος Φλωράκης”, στο Μαρί.

Exit mobile version