Home Uncategorized Η αξία των βιολογικών τροφίμων

Η αξία των βιολογικών τροφίμων

0
Πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν ότι οι τεχνικές που ακολουθούνται στη βιολογική γεωργία αυξάνουν τη συγκέντρωση των βιολογικών φρούτων και λαχανικών σε αντιοξειδωτικά. Η αντιοξειδωτική δράση των συγκεκριμένων τροφίμων αυξάνεται όταν αυτά καταναλώνονται ωμά.

Τα τελευταία χρόνια η παραγωγή βιολογικών προϊόντων στην Ευρώπη έχει πολλαπλασιαστεί. Φαίνεται ότι οι καταναλωτές ενδιαφέρονται για τρόφιμα
περισσότερο ασφαλή και ωφέλημα όσον αφορά στην υγεία τους. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κατανάλωση βιολογικών προϊόντων (φρούτων, λαχανικών, σιτηρών), προωθεί την καλή υγεία.

Επίσης, οι καταναλωτές ενδιαφέρονται να ελαχιστοποιήσουν την έκθεσή τους στα υπολείμματα φυτοφαρμάκων, και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων. Ωστόσο, κανένα από τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά δεν είναι εντελώς απαλλαγμένο από υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Ακόμα και τα βιολογικά προϊόντα μπορεί να περιέχουν υπολείμματα συνθετικών φυτοφαρμάκων. Αυτό γίνεται εξαιτίας της μεταφοράς τους από τις γειτονικές συμβατικές καλλιέργειες δια μέσω του αέρα, του νερού και του εδάφους, τα οποία όμως είναι ακίνδυνα. Ακόμη ένα ποσοστό των τροφίμων που προωθούνται και πωλούνται ως βιολογικά, στην πραγματικότητα είναι συμβατικά αλλά φέρουν λανθασμένη σήμανση.

Exit mobile version