Home Uncategorized Η υγρασία αιτία για νέες διακοπές ρεύματος

Η υγρασία αιτία για νέες διακοπές ρεύματος

0

Οι αρμόδιοι επαναλαμβάνουν την έκκληση για εξοικονόμηση
Η υγρασία αιτία για νέες διακοπές ρεύματος




Εξαιρετικά υψηλά είναι τα επίπεδα της υγρασίας στην ατμόσφαιρα με τα οποία ξύπνησε και σήμερα η Κύπρος. Παρόλο που η θερμοκρασία έχει σημειώσει μικρή πτώση, σε σύγκριση με τον τριήμερο καύσωνα που μας ταλαιπώρησε μέχρι και την Παρασκευή, εντούτοις τα ποσοστά της υγρασίας παραμένουν στα ύψη, με αποτέλεσμα να δημιουργούν συνθήκες έντονης δυσφορίας, ακόμα και στη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με τους λειτουργούς της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στις πέντε σήμερα τα ξημερώματα, τα ποσοστά υγρασίας στην ατμόσφαιρα καταμετρήθηκαν ως ακολούθως: Λευκωσία 80%, Λάρνακα 87%, περιοχή Αμμοχώστου 81%, Λεμεσός 75%, Πάφος 73% και Πόλη Χρυσοχούς 59%. Οι προβλέψεις για σήμερα ανεβάζουν τη μέγιστη θερμοκρασία στους 39 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό.

Η αυξημένη υγρασία είναι η κύρια αιτία της ευρύτατης, για μία ακόμα φορά, χρήσης των κλιματιστικών, ακόμα και κατά τις πολύ πρωινές ώρες.

Παρά τις προσπάθειες των αρμόδιων υπηρεσιών, δεν μπορούν να αποφευχθούν οι διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, αφού αυτό εξαρτάται από τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Γι αυτό και επαναλαμβάνονται σε όλους τους τόνους οι εκκλήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας.

Όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, Χρίστος Χριστοδουλίδης, χθες οι διακοπές στην παροχή ρεύματος περιορίστηκαν στη μία ώρα, μεταξύ δύο και τέσσερις το μεσημέρι, και επηρέασαν κάποιες μόνο από τις περιοχές στις οποίες έχει διαχωρίσει την ελεύθερη Κύπρο η Αρχή Ηλεκτρισμού. Εκτιμάται ότι ίδιο θα είναι το σκηνικό και σήμερα, εκτός εάν υπάρξει περαιτέρω εξοικονόμηση.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι διακοπές θα αποφασιστούν αφού εκτιμηθεί το ισοζύγιο ζήτησης και παραγωγής και η εξοικονόμηση που θα γίνει. Κρίσιμες θεωρούνται οι ώρες μεταξύ δώδεκα το μεσημέρι και τέσσερις το απόγευμα, και μόνο τότε θα μπορούν οι αρμόδιοι να αξιολογήσουν την κατάσταση και να λάβουν αποφάσεις.

Exit mobile version