Home Uncategorized Θρίλερ με τις διαθεσιμότητες στην ΕΦ

Θρίλερ με τις διαθεσιμότητες στην ΕΦ

0

Άλλοι τέσσερις αξιωματικοί
Θρίλερ με τις διαθεσιμότητες στην ΕΦ 

Σε θρίλερ εξελίσσεται το θέμα με τις διαθεσιμότητες ανώτατων αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς, εναντίον των οποίων διερευνάται η πιθανή διάπραξη ποινικών αδικημάτων, σε σχέση με τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί.

Πρώτος στον κατάλογο με τις εισηγήσεις για διαθεσιμότητα είναι ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Σάββας Αργυρού.

Οργιώδες ήταν το παρασκήνιο της χθεσινής ημέρας, η οποία έφερε την ανακοίνωση για τις πρώτες διαθεσιμότητες, αυτές τεσσάρων ηγετικών στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΜΑΚ. Τη σχετική απόφαση έλαβε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Λουκάς Λουκά, στη βάση της σύστασης του Γενικού Εισαγγελέα, Πέτρου Κληρίδη, και της εισήγησης των ανακριτών που διερευνούν τις τυχόν ποινικές ευθύνες για την εθνική τραγωδία.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής Ανδρέας Νικολάου, ο Υποδιευθυντής Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ο Διοικητής της ΕΜΑΚ Ανδρέας Λοϊζίδης και ο Βοηθός Σταθμάρχης Χριστάκης Καρακώστας.

Στην Εθνική Φρουρά και το Υπουργείο Άμυνας καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί ακόμα, και αυτό λόγω της εκκρεμότητας με τον Υπαρχηγό Σάββα Αργυρού. Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι ο Γενικός Εισαγγελέας απηύθυνε αργά χθες επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία του υποδεικνύει την ανάγκη να λάβει απόφαση, με δεδομένο ότι ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς ορίζεται από τον ίδιο και όχι από τον Υπουργό Άμυνας.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η εισήγηση των ανακριτών της Αστυνομίας και η σύσταση του Γενικού Εισαγγελέα είναι όπως τεθούν σε διαθεσιμότητα, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για τη φονική έκρηξη, πλην του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς και άλλοι τουλάχιστον τέσσερις αξιωματικοί.

Συγκεκριμένα: ο ταξίαρχος Θεοφάνης Θεοφάνους, διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικού Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης, ο συνταγματάρχης Γιώργος Γεωργιάδης νυν υποδιοικητής Τρίτης Ταξιαρχίας και διοικητής της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου κατά την εκφόρτωση των μοιραίων εκρηκτικών, ο συνταγματάρχης Λάμπρος Λάμπρου νυν διοικητής της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου και ο αντισυνταγματάρχης Νίκος Γεωργιάδης υποδιοικητής της ΔΥΠ.

Exit mobile version