Home Uncategorized Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία – Το πρώτο κύμα ενός μέτρου έφθασε στη...

Ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία – Το πρώτο κύμα ενός μέτρου έφθασε στη στεριά

0

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,3 βαθμών σημειώθηκε στις 17.18 (τοπική ώρα), ανοικτά των ακτών της βορειοανατολικής Ιαπωνίας και έγινε αισθητή στο Τόκιο, που βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από το επίκεντρο. Το υπόκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων. 

Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι στις νοτιοανατολικές παραλιακές περιοχές της χώρας, αλλά όχι στον Ειρηνικό, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ. Το πρώτο κύμα, ύψους ενός μέτρου έφθασε ήδη στις ακτές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας ενώ σύμφωνα με την ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία το τσουνάμι μπορεί να φθάσει σε ύψος τα δύο μέτρα στις ακτές της βορειο-ανατολικής Ιαπωνίας.

Παράλληλα, η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία  επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί «ανωμαλίες» στη λειτουργία των πυρηνικών σταθμών που βρίσκονται στην βορειο-ανατολική Ιαπωνία.

Δεν υπάρχει «απειλή για μεγάλο και καταστροφικό τσουνάμι, αλλά οι σεισμοί αυτής της έντασης μπορεί να προκαλέσουν τοπικά τσουνάμι, τα οποία μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες για τις ακτές», αναφέρει το Αμερικανικό Κέντρο που έχει την έδρα του στη Χαβάη.



Exit mobile version