Home Uncategorized Κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο η φετινή βροχή των Λεοντιδών

Κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο η φετινή βροχή των Λεοντιδών

0

Ένα γοητευτικό θέαμα στον ουρανό θα απολαύσουν όσοι ξενυχτήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς έρχεται βροχή από πεφταστέρια. Μαζί με τις Περσίδες του Αυγούστου, οι Λεοντίδες είναι η βροχή διαττόντων που αποσπά περισσότερο το ενδιαφέρον των ερασιτεχνών αστρονόμων, αλλά και των απλών ανθρώπων.


O αριθμός των διαττόντων που θα πέσουν κατά τη διάρκεια της φετινής καταιγίδας δεν θα έχει σημαντικές αποκλίσεις από τον μέσο όρο που καταγράφεται συνήθως, δηλαδή 40-70 μετέωρα την ώρα.

Από ιστορική άποψη, οι Λεοντίδες έχουν δημιουργήσει μερικά από τα πιο θεαματικά ουράνια φαινόμενα -από το 1998 έως το 2002 εμφανίζονταν ως πραγματική «θύελλα» μετεώρων. Τέτοιες κορυφώσεις του φαινομένου συμβαίνουν περιοδικά κάθε περίπου 33 χρόνια, και η επόμενη αναμένεται γύρω 2035.

Οι Λεοντίδες παρατηρήθηκαν για πρώτη φορά στις 13 Νοεμβρίου του 1883 στη βορειοανατολική Αμερική, οπότε και εγκαινιάστηκε η σύγχρονη αστρονομία των διαττόντων. 

Η βροχή των Λεοντιδών έχει πάρει το όνομά της από τον αστερισμό του Λέοντα, από την οποίο φαίνεται ότι προέρχονται οι διάττοντες αστέρες.

Exit mobile version