Home Uncategorized Κοστίζει η Αδιαφορία του Κράτους

Κοστίζει η Αδιαφορία του Κράτους

0
ΚΟΣΤΙΖΕΙ… Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Όχι στην εγκατάλειψη της ελιάς και του ελαιολάδου

 

Μέσα στα πλαίσια συζήτησης του σοβαρού προβλήματος εμπορίας και διάθεσης του Κυπριακού Ελαιόλαδου, η κ. Κυριακού προέβη στις εξής δηλώσεις: «Η Ελιά, το αρχαιότερο Ελληνικό Σύμβολο της Κύπρου και της Ελλάδος, στην Κύπρο πάει να εγκαταλειφθεί. Το Κυπριακό Ελαιόλαδο ένα πανάρχαιο προϊόν της Κύπρου με φήμη για την υψηλή ποιότητά του από την αρχαιότητα, σήμερα κινδυνεύει να ξεχαστεί και να εγκαταλειφθεί. Χιλιάδες τόνοι λαδιού παραμένουν αδιάθετοι στα βαρέλια των Ελαιοπαραγωγών με τεράστια οικονομική ζημιά.

 

Ένα προϊόν που είναι περιζήτητο στην διεθνή αγορά και ενώ η Ιταλία και η Ισπανία προωθούν το Ελαιόλαδό τους με τεράστια διαφήμιση και προγράμματα προώθησης του, η Κύπρος ενώ διαθέτει από τις καλύτερες ποιότητες Ελαιόλαδου της Μεσογείου το Κράτος δείχνει πλήρη αδιαφορία για την οργάνωση και προώθηση του πανάρχαιου Εθνικού μας προϊόντος.

 

Οι Ελαιοπαραγωγοί έχουν μείνει αβοήθητοι χωρίς κατεύθυνση και στήριξη από το κράτος ακόμη και οι Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, ενώ το Ελαιόλαδο είναι επιδοτημένο Ευρωπαϊκό προϊόν στην Κύπρο η επιδότηση είναι πολύ χαμηλή σε σύγκριση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες. Η καλλιέργεια, η εμφιάλωση και η προώθηση του πολύτιμου Ελαιόλαδου της Κύπρου πρέπει να γίνει με προγραμματισμό και η προστασία του σαν ονομασία προέλευσης, όπως άλλα Ευρωπαϊκά Ελαιόλαδα, θα αναβαθμίσει το Ελαιόλαδό μας, θα αυξήσει την ζήτησή του και την τιμή του στην διεθνή αγορά.

 

Πρέπει να προβάλουμε την υψηλή ποιότητα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Ελαιόλαδού μας μέσω της πιστοποίησης του και της προστασίας του σαν ονομασία προέλευσης, για να ξαναδώσουμε στο Κυπριακό Ελαιόλαδο την φήμη που είχε στην αρχαιότητα, προς όφελος της Κυπριακής ελαιοκαλλιέργειας και της αγροτικής οικονομίας της Κύπρου στο σύνολό της».

Exit mobile version