Home Uncategorized Κυπριακή Προεδρία – Το χρέος απέναντι στους πολίτες

Κυπριακή Προεδρία – Το χρέος απέναντι στους πολίτες

0

Του Κυριάκου Ανδρέου



Από την 1η Ιουλίου η Κύπρος ανέλαβε την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ. Πρόκληση μεγάλη για τον τόπο μας. Οφείλουν οι κυβερνώντες να διαψεύσουν εκείνους που μας αμφισβήτησαν. Οφείλουν προτίστως να κάνουν περήφανους τους πολίτες για τον τόπο τους. Τον τόπο τους που λόγω της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και των πολιτικών λαθών τους πληγώνει σήμερα βαθιά και δεν τους παρέχει την απαραίτητη αίσθηση της ομαλότητας στη ζωή.

Αυτή η Προεδρία ίσως αποτελέσει το έναυσμα για να συμφιλιωθεί ο Κύπριος πολίτης με την κυβερνώσα τάξη, νοουμένου ότι αυτή θα επιτελέσει σημαντικό έργο που θα επικροτηθεί από τους Ευρωπαίους εταίρους της και νοουμένου ότι μία πετυχημένη Προεδρία θα επιδράσει θετικά και στην αντιμετώπιση του Κυπριακού από την ίδια την ΕΕ.
Για το περιβάλλον τι να πω; Εύχομαι οι στόχοι που εξήγγειλε ο κ. Αλετράρης να υλοποιηθούν. Να υλοποιηθούν, και να δώσουν τη σπίθα για να φουντώσει σε αυτόν τον τόπο ακόμη περισσότερο η έγνοια για το περιβάλλον. Ο Κύπριος αγαπά τη φύση, χρειάζεται μόνο πολιτεία που να του δείχνει με πράξεις ότι αυτή η αγάπη πιάνει τόπο.
Η πολιτεία οφείλει να μας κάνει περήφανους σε αυτή την πρόκληση, γιατί αυτή η Προεδρία ανήκει σε όλους τους Κύπριους πολίτες της.
Exit mobile version