Home Uncategorized Κύπρια με εξωμήτρια εγκυμοσύνη σώθηκε από γιατρούς στο Ισραήλ

Κύπρια με εξωμήτρια εγκυμοσύνη σώθηκε από γιατρούς στο Ισραήλ

0

Τριαντάχρονη Κύπρια με επιπλοκές από εξωμήτρια εγκυμοσύνη σώθηκε από γιατρούς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah στην Ιερουσαλήμ, μετά από 48ωρη εγχείρηση. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του Νοσοκομείου «η νεαρή Κύπρια είχε εξωμήτρια εγκυμοσύνη και οι γιατροί της στην Κύπρο δεν μπορούσαν να εντοπίσουν το έμβρυο».

Μετά από έκτακτη μεταφορά της στο Νοσοκομείο Hadassah όπου υποβλήθηκε σε σειρά εξετάσεων οι μαιευτήρες διέγνωσαν ότι το έμβρυο δεν ήταν στη μήτρα της γυναίκας, αλλά ούτε στη σάλπιγγα. Αντίθετα, εντόπισαν με εξέταση με υπερήχους ότι το έμβρυο βρισκόταν κάτω από το νεφρό της, δίπλα σε ένα μεγάλο αιμοφόρο αγγείο.

Οπως αναφέρεται «βάσει της ιατρικής βιβλιογραφίας αυτή ήταν μόλις η δεύτερη παρόμοια περίπτωση εξωμήτριας εγκυμοσύνης παγκοσμίως». Προστίθεται ότι λόγω του ότι το έμβρυο μεγάλωνε θα μπορούσε να διαρρήξει την αορτή της γυναίκας και να την σκοτώσει, γι’ αυτό το λόγο ήταν αναγκαίο να τερματιστεί η εγκυμοσύνη.

Ωστόσο, μετά από τον τερματισμό της εγκυμοσύνης η Κύπρια ασθενής παρουσίασε σοβαρή αιμορραγία και αγγειοχειρουργοί και ακτινολόγοι του Hadassah, που κλήθηκαν να εξετάσουν τη γυναίκα, διαπίστωσαν ότι το έμβρυο είχε ήδη προκαλέσει πρόβλημα σε πολλά αιμοφόρα αγγεία και είχε, ακόμα, διεισδύσει στο «φάκελο» της κοιλιάς της.

«Η ομάδα των γιατρών που παρακολουθούσαν την ασθενή κατάφεραν να ελέγξουν την αιμορραγία και να της σώσουν τη ζωή χωρίς να προκληθεί ζημιά στο νεφρό της», αναφέρεται τέλος στο δελτίο Τύπου.  

Exit mobile version