Banner
Αρχική Μολυσμένο από μόλυβδο το έδαφος της Κίνας

Μολυσμένο από μόλυβδο το έδαφος της Κίνας

Share
Share

Μολυσμένο από μόλυβδο το έδαφος της Κίνας
kina
Το ένα δέκατο, σχεδόν, των καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην Κίνα είναι μολυσμένο από μόλυβδο, ψευδάργυρο και άλλα βαρέα μέταλλα, σε ποσοστά που ξεπερνούν τα επίσημα όρια ασφαλείας.

Σύμφωνα με τον Γουάν Μπεντάϊ, επικεφαλής μηχανικός του κινεζικού Υυουργείου Περιβαλλοντικής Προστασίας, μια έρευνα που έγινε φέτος διαπίστωσε ότι βαρέα μέταλλα που προέρχονται από χυτήρια και άλλα επικίνδυνα στοιχεία που εκλύονται στη φύση μολύνουν συνολικά περίπου το 10% της καλλιεργήσιμης γης.

«Τα τελευταία χρόνια σημειώνονται συνεχώς κρούσματα μόλυνσης με βαρέα μέταλλα και μόνο από τον Ιανουάριο ως τον Φεβρουάριο σημειώθηκαν 11 περιστατικά, τα εννέα από αυτά αφορούσαν μόλυβδο» δήλωσε ο Γουάν σε διάσκεψη στην Γκουανγκτζού, πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ στη νότια Κίνα, σύμφωνα με την εφημερίδα Southern Metropolitan Daily.

Η έκθεση σε μόλυβδο και άλλα βαρέα μέταλλα βλάπτει το νευρικό και το αναπαραγωγικό σύστημα και τα νεφρά, μεταξύ άλλων, και κυρίως των παιδιών.

Share
Σχετικά Άρθρα
ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

Nτύνουμε για 25η Χρονιά τη λεωφόρο Μακαρίου στα πράσινα!

Αυτή την παραμονή Χριστουγέννων, βαδίζουμε μαζί για να μετατρέψουμε το μαύρο σε...

ΕκδηλώσειςΕπικαιρότητα

Όχι άλλη καμένη γη! Πορεία Ευαισθητοποίησης για την προστασία των δασών.

Την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025, στις 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Πορεία για...

ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

Φυτεύουμε ξανά την ελπίδα:2000 νέα δέντρα! Στην ακριτική κοινότητα Δένειας!

Η Πράσινη Ασπίδα σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Δένειας και σταθεροί...

ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

KΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟ

H Πράσινη Ασπίδα ενώνει δυνάμεις με το Κοινοτικό συμβούλιο Σουνίου Ζανατζιάς για...