Home Uncategorized Οι παραδοσιακές μέθοδοι καλλιέργειας βοηθούν στην προσαρμογή

Οι παραδοσιακές μέθοδοι καλλιέργειας βοηθούν στην προσαρμογή

0

Κλιματική αλλαγή
Οι παραδοσιακές μέθοδοι καλλιέργειας βοηθούν στην προσαρμογή


Οι παραδοσιακές μέθοδοι γεωργίας προστατεύουν τις προμήθειες τροφίμων και καθιστούν τις αγροτικές καλλιέργειες περισσότερο ανθεκτικές στην κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με νέα έρευνα του Διεθνούς Ινστιτούτου Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στη μελέτη, η παραδοσιακή γνώση βοήθησε περισσότερο τους ιθαγενείς πληθυσμούς σε χώρες όπως η Κίνα, η Κένυα και η Βολιβία να αντιμετωπίσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, σε σύγκριση με τις σύγχρονες μεθόδους.

«Οι πολιτικές, οι επιδοτήσεις και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας προωθούν εμπορικές ποικιλίες και την εντατική καλλιέργεια σε βάρος των παραδοσιακών καλλιεργειών και πρακτικών», δήλωσε η επικεφαλής της έρευνας, Krystyna Swiderska.

«Αυτό φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα καθώς αναγκάζει τις χώρες και τις κοινότητες να εξαρτώνται από μικρή ποικιλία καλλιεργειών, γεγονός που υπονομεύει τη γνώση και τη βιολογική ποικιλότητα, στοιχεία ουσιαστικής σημασίας για την ανθεκτικότητα και την προσαρμογή», προσέθεσε.

Στις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας συγκαταλέγεται η χρήση τοπικών φυτών για την καταπολέμηση των εντόμων, η επιλογή ανθεκτικών καλλιεργειών, που αντέχουν στα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως πλημμύρες και ξηρασίες, και η καλλιέργεια διαφορετικών ειδών για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Exit mobile version