Banner
Αρχική Οι πρώτοι χάρτες για τις εκπομπές ρύπων σε δρόμους και κτίρια

Οι πρώτοι χάρτες για τις εκπομπές ρύπων σε δρόμους και κτίρια

Share
Default Featured Image
Share

hartes

Ένα νέο λογισμικό που υπολογίζει με ακρίβεια τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε δρόμους και κτίρια ανέπτυξαν Αμερικανοί ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα.

Για την ανάπτυξη του συστήματος, που ονομάζεται «Hestia», οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν στοιχεία από βάσεις δεδομένων δημοσίων υπηρεσιών (τροχαία, εφορίες κλπ) και τα εισήγαγαν σε ένα υπολογιστικό μοντέλο που ποσοτικοποιεί τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε επίπεδο κτιρίου ή δρόμου.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το σύστημα θα βοηθήσει τις αρμόδιες Αρχές να εντοπίσουν τα σημεία (κτίρια και δρόμους) με τις υψηλότερες εκπομπές ρύπων, ενώ θα συμβάλλει στις διεθνείς προσπάθειες για τον περιορισμό των αερίων του θερμοκηπίου.

Μέχρι στιγμής το σύστημα έχει δοκιμαστεί στην Ιντιανάπολις και σύντομα θα εφαρμοστεί στο Λος Άντζελες και το Φοίνιξ.

Όπως αποκαλύπτουν οι ερευνητές, το «Hestia» τους έχει βοηθήσει να κατανοήσουν καλύτερα τις εκπομπές ρύπων στο αστικό περιβάλλον.

Share
Σχετικά Άρθρα
Απόψεις

“‘Oχι” σε δύο φωτοβολταϊκά πάρκα στην Πάχνα – Μια νίκη για το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία

Με αίσθημα βαθιάς εκτίμησης, συγχαίρουμε την Περιβαλλοντική Αρχή για τη γενναία και...

WebTV

Φιλοξενία του φυτωρίου στο μεσημεριανό πρόγραμμα του Σίγμα

Eυχαριστούμε το Σιγμα που φιλοξένησε στο Μεσημέρι και κάτι το φυτώριο You...

Κύριες Ειδήσεις

ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΑ 58300 ΔΕΝΤΡΑ! 300 ΝΕΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η δράση δεντροφύτευσης που διοργάνωσε η ...

ΑπόψειςΕπικαιρότητα

Περί αφαλάτωσης

Όλες οι κυβερνήσεις είναι υπεύθυνες για την υδατική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα...