Home Uncategorized Ο Υπ. Γεωργίας σε δενδροφύτευση στο Πάρκο Αθαλάσσας με Λαπηθιώτες

Ο Υπ. Γεωργίας σε δενδροφύτευση στο Πάρκο Αθαλάσσας με Λαπηθιώτες

0

Τα δάση κατέχουν ξεχωριστή θέση και σημασία στη ζωή μας ενώ οι περιβαλλοντικές τους λειτουργίες είναι αναρίθμητες και πολύτιμες για την υγεία και ποιότητα ζωής του ανθρώπου, αλλά και για την οικολογική σταθερότητα στον πλανήτη μας, είπε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης.

Σε χαιρετισμό του, σε δεντροφύτευση στο Πάρκο Αθαλάσσας, Δασύλλιο Αϊρκώτισσας, που διοργάνωσαν οι Λαϊκές Οργανώσεις Λαπήθου, ο Υπουργός ανέφερε ότι το Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας αποτελεί τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου για την πρωτεύουσα, ενώ συνδυάζει την υπαίθρια αναψυχή με τη σωματική άσκηση και την περιβαλλοντική εκπαίδευση και επιμόρφωση.

Είναι όμως πραγματικά απογοητευτικό που, ακόμη και στις μέρες μας, σημείωσε, η καταστροφή και συρρίκνωση των δασών σε πολλά σημεία της Γης συνεχίζεται, παρά τις διεθνείς, επίπονες και πολυδάπανες προσπάθειες, με αρνητικά συνεπακόλουθα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Γι’ αυτό, συνέχισε, ο καθένας μας πρέπει να συμβάλει στην προστασία της φύσης, στην επέκταση του πρασίνου και στον τερματισμό της υποβάθμισης του χερσαίου περιβάλλοντος.

Μόνο έτσι, είπε, οι επόμενες γενιές θα μπορούν να ζήσουν σε συνθήκες που θα τους επιτρέπουν την απρόσκοπτη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, σε ένα υγιές περιβάλλον που να διασφαλίζει υψηλά επίπεδα ποιότητας ζωής.

Exit mobile version