Banner
Αρχική Πολλές οι καταγγελίες για εκριζώσεις φυτών από κρατικά δάση

Πολλές οι καταγγελίες για εκριζώσεις φυτών από κρατικά δάση

Share
Default Featured Image
Share

tree

Το Τμήμα Δασών προειδοποιεί όσους προβαίνουν στην εκρίζωση, το κόψιμο ολόκληρου ή ακόμη μέρους κάποιου φυτού, από οποιοδήποτε κρατικό δάσος, χωρίς τη σχετική άδεια του Διευθυντή Τμήματος Δασών ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις αυστηρές πρόνοιες της Δασικής Νομοθεσίας.

Για τους παραβάτες, η Δασική Νομοθεσία προβλέπει πρόστιμο μέχρι 1.700 ευρώ ή φυλάκιση μέχρι 9 μήνες ή και τις δύο ποινές μαζί.

O Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών Αντρέας Χρήστου είπε πως οι λειτουργοί του αρμόδιου τμήματος θα επαγρυπνούν κατά το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, με σκοπό τη διατήρηση και την προστασία του αναπόσπαστου μέρους της φυσικής κληρονομιάς της Κύπρου, καθώς και την εφαρμογή της συγκεκριμένης πρόνοιας.

Καλεί το κοινό κατά τις εξόδους του στα δάση και την ύπαιθρο την Καθαρή Δευτέρα όπως αποφεύγει το κόψιμο ή την εκρίζωση αγριολούλουδων και θάμνων, αφού όπως εξηγεί αρκετά από αυτά είναι ενδημικά και αυστηρά προστατευόμενα. 

Share
Σχετικά Άρθρα
ΕκδηλώσειςΕπικαιρότητα

Όχι άλλη καμένη γη! Πορεία Ευαισθητοποίησης για την προστασία των δασών.

Την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025, στις 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Πορεία για...

ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

Φυτεύουμε ξανά την ελπίδα:2000 νέα δέντρα! Στην ακριτική κοινότητα Δένειας!

Η Πράσινη Ασπίδα σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Δένειας και σταθεροί...

ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

KΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟ

H Πράσινη Ασπίδα ενώνει δυνάμεις με το Κοινοτικό συμβούλιο Σουνίου Ζανατζιάς για...

WebTV

Φεστιβάλ Περιβάλλον Συγγνώμη 2025

Δείτε το πλήρες βίντεο Εδώ       ;