Banner
Αρχική Πράσινα δάνεια για κατοικία, αυτοκίνητο και φωτοβολταϊκά

Πράσινα δάνεια για κατοικία, αυτοκίνητο και φωτοβολταϊκά

Share
Default Featured Image
Share
bank_cyprusΣτην παρουσίαση της σειράς των Πράσινων Δανείων της Τράπεζας Κύπρου προέβη το Συγκρότημα, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής που ακολουθεί κατά τα τελευταία έτη, όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής Κύπρου, Χάρης Πουαγκαρέ.


Στην ομιλία του σε σχετική δημοσιογραφική διάσκεψη που συγκλήθηκε στο κεντρικό κτίριο του Συγκροτήματος στην Αγία Παρασκευή Στροβόλου, ο κ. Πουαγκαρέ ανέφερε ότι τα Πράσινα Δάνεια περιλαμβάνουν το στεγαστικό, το δάνειο για αγορά οικολογικού αυτοκινήτου και το δάνειο για αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κατοικίες.

«Πρόκειται για τρία σύγχρονα προγράμματα χρηματοδότησης, τα οποία αποτελούν μία μακροπρόθεσμη επένδυση στο περιβάλλον, εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα», είπε ο κ. Πουαγκαρέ.

Αναφορικά για το ποια είναι η διαφορά του «πράσινου» στεγαστικού δανείου από το συνηθισμένο δάνειο που παρείχε μέχρι τώρα η Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Πουαγκαρέ δήλωσε ότι «το πράσινο στεγαστικό δάνειο αφορά την ανέγερση κατοικιών που έχουν Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης Α. Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης στο σχεδιασμό της κατοικίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση και ο πελάτης θα απαλλάσσεται οποιωνδήποτε εξόδων για τη χορήγηση του δανείου» και πρόσθεσε: «Για παράδειγμα, για ένα δάνειο 100.000 ευρώ θα είναι πέραν των χιλίων ευρώ το όφελος που θα έχει ο συγκεκριμένος πελάτης».

Όσον αφορά το αυτοκίνητο ο κ. Πουαγκαρέ είπε, «θα υπάρχει πράσινο μπόνους και θα έχει συγκεκριμένο όφελος αναλόγως της αξίας του αυτοκινήτου, μέχρι 500 ευρώ το δικό μας μπόνους έναντι της αγοράς του αυτοκινήτου».

Αναφορικά για τα φωτοβολταϊκά και την εγκατάστασή τους στις κατοικίες, ο κ. Πουαγκαρέ δήλωσε ότι «είναι λίγο πιο πολύπλοκο το προϊόν και αναλόγως, μέχρι 25.000 ευρώ, μπορεί να μην απαιτηθούν καθόλου εξασφαλίσεις, ενώ μέχρι 70.000 ευρώ, που είναι το προϊόν, τότε θα χρειασθούν εξασφαλίσεις και φέρει προνομιακή τιμολόγηση στη χορήγησή του».

«Η Τράπεζα Κύπρου, σε συνέχεια της δωρεάς 370.000 ευρώ που έκανε το 2008, ενισχύει περαιτέρω τις προσπάθειες του Ταμείου Θήρας στην πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιών, ανακοινώνοντας την αγορά πέντε νέων πυροσβεστικών οχημάτων, μέσω δωρεάς 100.000 ευρώ», πρόσθεσε ο κ. Πουαγκαρέ.

«Η παράδοση των οχημάτων, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου 2012 από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Συγκροτήματος, Ανδρέα Ηλιάδη, προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Νεοκλή Συλικιώτη» δήλωσε ο κ. Πουαγκαρέ και συνέχισε λέγοντας πως «θα πραγματοποιηθεί ο καθαρισμός των ιστορικών κέντρων των πόλεων Λάρνακας και Πάφου με τη συνεργασία των οικείων δήμων».

Share
Σχετικά Άρθρα
Απόψεις

“‘Oχι” σε δύο φωτοβολταϊκά πάρκα στην Πάχνα – Μια νίκη για το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία

Με αίσθημα βαθιάς εκτίμησης, συγχαίρουμε την Περιβαλλοντική Αρχή για τη γενναία και...

WebTV

Φιλοξενία του φυτωρίου στο μεσημεριανό πρόγραμμα του Σίγμα

Eυχαριστούμε το Σιγμα που φιλοξένησε στο Μεσημέρι και κάτι το φυτώριο You...

Κύριες Ειδήσεις

ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΑ 58300 ΔΕΝΤΡΑ! 300 ΝΕΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η δράση δεντροφύτευσης που διοργάνωσε η ...

ΑπόψειςΕπικαιρότητα

Περί αφαλάτωσης

Όλες οι κυβερνήσεις είναι υπεύθυνες για την υδατική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα...