Home Uncategorized Προϊόντα με επικύνδινες χημικές ουσίες

Προϊόντα με επικύνδινες χημικές ουσίες

0
ΠΡΟΣΟΧΗ… ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ
Ανακοίνωση του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας:
 

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας με ανακοίνωση του πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν καταχωρηθεί στο Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών για Ασφάλεια Προϊόντων πλην τροφίμων (RAPEX) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά προϊόντα τα οποία θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στα προϊόντα αυτά περιλαμβάνονται τα παιδικά παπούτσια επωνυμίας «C & A» και με κωδικούς 73092-316-66-222 και 73092-316-66-333. Τα προϊόντα είναι κινέζικης κατασκευής, εντοπίστηκαν στην αγορά της Γερμανίας και περιέχουν εξασθενές χρώμιο. Περιλαμβάνεται επίσης το καθαριστικό μπάνιου επωνυμίας «Super Bathroom Cleaner» και με κωδικό ΕΑΝ 8711252835334. Το προϊόν είναι κινέζικης κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει την ουσία αιθοξυλιωμένη αλκυλοφαινόλη σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο.
 
Επίσης, τα σεντόνια επωνυμίας «Dänisches Bettenlager» με κωδικό EAN 5704659038777. Το προϊόν είναι κινέζικης κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Γερμανίας και περιέχει χρωστικές ουσίες, οι οποίες απελευθερώνουν την καρκινογόνο ουσία 4-αμινοαζωβενζόλιο σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο.
 
Ένα άλλο προϊόν το οποίο θεωρείται ότι περικλείει κινδύνους είναι το διακοσμητικό φωτιστικού με την επωνυμία «Bright Star Fireworks» και κωδικό αριθμό 51444. Το προϊόν είναι κινέζικης κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και περιέχει ίνες αμιάντου, υλικό που έχει χαρακτηριστεί ως καρκινογόνο και απαγορεύεται η χρήση του.
 
Η ανακοίνωση περιλαμβάνει επίσης την παιδική κούκλα (”Lovely Girl”) με κωδικό 2016. Το προϊόν είναι κινεζικής κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Λετονίας και περιέχει τις τοξικές για την αναπαραγωγή ουσίες φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP), φθαλικό διβουτυλεστέρα (DBP) και φθαλικό δι-ισοεννεϋλεστέρα (DINP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος.
 
Τέλος, αναφέρεται το παιχνίδι επωνυμίας «SunFun» με κωδικούς 8376, 310311 02/10 . Το προϊόν είναι κινέζικης κατασκευής, εντοπίστηκε στην αγορά της Φινλανδίας και περιέχει την τοξική για την αναπαραγωγή ουσία φθαλικό δις (2-αιθυλεξυλ) εστέρα (DEHP) σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος. Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας καλεί το καταναλωτικό κοινό, σε περίπτωση που εντοπίσει τα εν λόγω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, να ενημερώσει σχετικά τους αρμόδιους Λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας.
Exit mobile version