Home Uncategorized Σεβασμός στη σοφία της φύσης

Σεβασμός στη σοφία της φύσης

0

ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ 

Ως ένας από τους κυριότερους «συμμάχους» στην προστασία του περιβάλλοντος η βιολογική γεωργία θεωρείται σήμερα, με τα σημαντικά άλματα που έκανε τα τελευταία χρόνια , ένας από τους πιο δυναμικούς αγροτικούς κλάδους στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ρυθμούς ανάπτυξης 20% ανά έτος.

Η βιολογική γεωργία αλλάζει με επιταχυνόμενους ρυθμούς, το τοπίο στην ύπαιθρο και η αγορά βιολογικών προϊόντων καταγράφει ανοδικές τάσεις στις Ευρωπαϊκές χώρες, με εκατομμύρια καταναλωτές που όχι μόνο προτιμούν τα συγκεκριμένα είδη, αλλά ακολουθούν ολοκληρωμένη βιολογική διατροφή.

Η αναμφισβήτητη αυτή καταναλωτική προτίμηση στα βιολογικά προϊόντα δεν είναι ξένη προς τις ανησυχίες του κοινού για τα τρόφιμα και τις τεχνολογικές εξελίξεις. Επιπλέον, η επίγνωση του κοινού για το μη αναστρέψιμο χαρακτήρα των ζημιών που έχουν γίνει στο περιβάλλον από πρακτικές που οδηγούν στη ρύπανση του εδάφους και των υδάτων, στην εξάντληση των φυσικών πόρων και στην καταστροφή ευαίσθητων οικοσυστημάτων, οδηγεί σε απαιτήσεις για περισσότερο υπεύθυνη στάση στο περιβάλλον, το «σπίτι» μας όπως συνηθίζουμε να το αποκαλούμε.

Ο βιολογικός τρόπος παραγωγής των γεωργοκτηνοτροφικών προϊόντων αποτελεί μια ικανοποιητική εναλλακτική λύση, καθώς τα βιολογικά προϊόντα αφενός ταυτίζονται άμεσα με την έννοια των «φυσικών» προϊόντων διατροφής και αφετέρου συμπλέουν χάρη στη φιλική με το περιβάλλον παραγωγική τους διαδικασία με το γενικότερο ρεύμα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Exit mobile version