Home Uncategorized Σε δραματικά επίπεδα η ρύπανση στην Τεχεράνη

Σε δραματικά επίπεδα η ρύπανση στην Τεχεράνη

0

Έκκληση προς τους κατοίκους της Τεχεράνης να εγκαταλείψουν την πόλη προκειμένου να αποφύγουν τη μόλυνση του αέρα που έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα απηύθυνε η Ιρανή υπουργός Υγείας.

Η Μαρζιέ Βαχίντ Νταστζερντί προέβη σε αυτή την έκκληση μετά από την καταγραφή αύξησης 15% στον αριθμό των πολιτών που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία αυτές τις μέρες, με πονοκεφάλους, αναπνευστικά προβλήματα και ναυτία.

«Εάν οι κάτοικοι της Τεχεράνης μπορούν να φύγουν από την πόλη, θα ήταν καλό για τους ίδιους να το κάνουν», δήλωσε η υπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αρμάν».

Η μόλυνση αποδίδεται κυρίως στη μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων στους δρόμους της πόλης και αποτελεί ένα διαρκές πρόβλημα για τα οκτώ εκατομμύρια των κατοίκων της Τεχεράνης. Φτάνει στο υψηλότερο σημείο της αυτές τις ημέρες του έτους, όταν ο φθινοπωρινός καιρός παγιδεύει τις αναθυμιάσεις στην πόλη, που περιτριγυρίζεται από ορεινούς όγκους. Αυτό το έτος το πρόβλημα φαίνεται να έχει επιδεινωθεί, σύμφωνα με αρκετούς κατοίκους. Χθες και σήμερα σχολεία, πανεπιστήμια και δημόσιες υπηρεσίες παραμένουν κλειστά, λόγω της μόλυνσης, ενώ αναβλήθηκε και μία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars.

Exit mobile version