Home Uncategorized Σε όαση πρασίνου με συνεχείς δεντροφυτεύσεις στοχεύει ο Δήμος Δερύνειας

Σε όαση πρασίνου με συνεχείς δεντροφυτεύσεις στοχεύει ο Δήμος Δερύνειας

0

Ο Δήμος Δερύνειας στην προσπάθεια του να ευαισθητοποιήσει το κοινό για το πράσινο και να αποκτήσει περιβαλλοντική συνείδηση έχει εξασφαλίσει αριθμό κυπριακών δενδρυλλίων από το Τμήμα Δασών για δεντροφύτευση πάρκων και χώρων πρασίνου στο Δήμο. Οι δεντροφυτεύσεις που άρχισαν εδώ και ένα περίπου μήνα θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με στόχο οι δρόμοι του Δήμου να πλημμυρίσουν με πράσινο.

Ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης ευχαρίστησε το Τμήμα Δασών για τις διευκολύνσεις που έκανε στο Δήμο για την παραχώρηση δενδρυλλίων κυρίως κυπριακών δέντρων, όπως πεύκα, κυπαρίσσια , ελιές, χαρουπιές και άλλα. Στόχος μας είναι να κάνουμε τη Δερύνεια πιο πράσινη αφού θέλουμε σε κάθε γωνιά του Δήμου να υπάρχουν είτε χώροι πρασίνου, είτε πάρκα είτε δέντρα.

Πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής έχει δεντροφυτευτεί το πάρκο, παρά το Πολιτιστικό Κέντρο της κατεχόμενης Αμμοχώστου, το πρώην λατομείο, όπου έχουν φυτευτεί 265 κυπριακά δενδρύλλια και τώρα εφαρμόζεται το αυτόματο σύστημα ποτίσματος.

Επίσης, συνέχισε «έχουμε δημιουργήσει ένα πάρκο με 25 δενδρύλλια, τα οποία φύτεψαν τα παιδιά του Α Δημοτικού Σχολείου. Συγκεκριμένα το πάρκο αυτό, το οποίο έχει ονομαστεί «Πάρκο Αγάπης» έχει παραχωρηθεί στα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου για να διοργανώνουν τις εκδρομές τους ή να κάνουν οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με τα μαθήματα τους, ενώ στο μέλλον στο πάρκο θα τοποθετηθούν και παιχνίδια».

Ο κ. Καραγιάννης είπε ακόμα ότι σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου έχουν φυτευτεί 25 δενδρύλλια περιμετρικά του Νοσοκομείου. Παρά το γεγονός ότι μόνο ένα μέρος του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου βρίσκεται στα δημοτικά όρια της Δερύνειας, εντούτοις εμείς προχωρήσαμε στην δεντροφύτευση, αφού είναι ένα Νοσοκομείο που εξυπηρετεί τους κατοίκους της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου» σημείωσε.

Exit mobile version