Home Uncategorized Στην πλατφόρμα εκτόξευσης ο πύραυλος της Β.Κορέας

Στην πλατφόρμα εκτόξευσης ο πύραυλος της Β.Κορέας

0

Ο βορειοκορεατικός πύραυλος, ο οποίος θα θέσει σε τροχιά δορυφόρο την επόμενη εβδομάδα, τοποθετήθηκε στην πλατφόρμα εκτόξευσης, παρά τις διεθνείς διαμαρτυρίες, δήλωσαν ξένοι δημοσιογράφοι στο διαστημικό κέντρο του Τονγκτσάνγκ-ρι (βορειοδυτικά).

Οι βορειοκορεατικές αρχές επέτρεψαν για πρώτη φορά σε περίπου 50 ξένους ανταποκριτές να μεταβούν με ειδικό για την περίσταση τραίνο στο νέο διαστημικό κέντρο που κατασκευάστηκε στη χερσόνησο του Σολσάν, περίπου 50 χλμ από τα κινεζικά σύνορα.

Οι βορειοκορεατικές αρχές οργάνωσαν τη χωρίς προηγούμενο επίσκεψη αυτή για να δείξουν ότι ο πύραυλος Unha-3, δεν είναι βαλλιστικός, όπως ισχυρίζονται οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, κυρίως η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.

Σύμφωνα με τις βορειοκορεατικές αρχές, ο ύψους 30 μέτρων και διαμέτρου 2,5 μέτρων πύραυλος αναμένεται να θέσει σε τροχιά στο διάστημα από τις 12 ως τις 17 Απριλίου, δορυφόρο παρατήρησης της Γης, ο οποίος θα συλλέξει πληροφορίες για τις καλλιέργειες, τα δάση και τους φυσικούς πόρους της Βόρειας Κορέας.

Exit mobile version