Home Uncategorized Συγκροτείται Επιτροπή επιθεώρησης πυρομαχικών

Συγκροτείται Επιτροπή επιθεώρησης πυρομαχικών

0

Απόφαση του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Ηλιάδη
Συγκροτείται Επιτροπή επιθεώρησης πυρομαχικώ
ν

Στη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής για τον έλεγχο και την επιθεώρηση των χώρων και εγκαταστάσεων της Εθνικής Φρουράς όπου αποθηκεύονται πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες και καύσιμα, προχώρησε ο Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, λαμβάνοντας υπόψη και το τραγικό ατύχημα στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κύριο έργο της Ειδικής Επιτροπής θα είναι, μεταξύ άλλων, ο έλεγχος της τήρησης των κανόνων αποθήκευσης, διαφύλαξης, παρακολούθησης και συντήρησης των πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών και καυσίμων, των μέτρων ασφαλείας, της καταλληλότητας των χώρων και εγκαταστάσεων καθώς και η ασφάλεια του προσωπικού και των προσώπων σε παραπλήσιους χώρους.

Με στόχο να ολοκληρώσει το έργο της μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, η Ειδική Επιτροπή θα προβεί κατά προτεραιότητα στον έλεγχο των χώρων και εγκαταστάσεων ανάλογα με την επικινδυνότητα των υλικών.

Προστίθεται ότι, αμέσως μετά τον έλεγχο κάθε περίπτωσης, θα συντάσσεται ξεχωριστή έκθεση και θα υποβάλλεται στον Υπουργό Άμυνας, μέσω του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς και στην οποία θα καταγράφεται η κατάσταση και τα τυχόν προβλήματα μαζί με εισηγήσεις για την αντιμετώπιση τους.

Αναφέρεται τέλος ότι η Ειδική Επιτροπή απαρτίζεται από ειδικούς και εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Άμυνας, της Εθνικής Φρουράς, του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Έργων, του Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

 
Exit mobile version