Home Uncategorized Συσκευή μετατρέπει τον ιδρώτα σε πόσιμο νερό

Συσκευή μετατρέπει τον ιδρώτα σε πόσιμο νερό

0

Σουηδοί μηχανικοί ανέπτυξαν μια συσκευή που μετατρέπει τον ιδρώτα από τα ρούχα του γυμναστηρίου σε πόσιμο νερό, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για το πρόβλημα της λειψυδρίας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τη UNICEF και η συσκευή θα παρουσιαστεί στο κύπελλο ποδοσφαίρου νέων Gothia Cup, όπου οι παίχτες θα πιούν πόσιμο νερό από τον ιδρώτα τους μετά τον αγώνα.

Η συσκευή ονομάζεται «Μηχανή Ιδρώτα» και αναπτύχθηκε από τον μηχανικό Andreas Hammar.

Αποτελείται από ένα στεγνωτήριο το οποίο στριφογυρίζει και πιέζει τα ρούχα για την ανάκτηση του ιδρώτα, ο οποίος θερμαίνεται, εκτίθεται σε υπεριώδη ακτινοβολία και στη συνέχεια φιλτράρεται για να απομακρυνθούν τα άλατα, τα βακτήρια και στην τελική φάση οι ίνες από τα ρούχα.

Το αποτέλεσμα είναι πόσιμο, διυλισμένο νερό. Χρειάζεται ένα καλάθι ρούχα για να παραχθεί μια κούπα πόσιμου νερού, οπότε η ομάδα που υλοποιεί το πρόγραμμα συνέδεσε στη συσκευή ένα ποδήλατο για την παραγωγή επιπλέον ιδρώτα.

Το να πιει κανείς νερό από ιδρώτα φαντάζει εξωπραγματικό. Πηγή έμπνευσης του project είναι η NASA, που έχει επισημάνει πολλές φορές ότι κατά τη διάρκεια μεγάλων διαστημικών αποστολών οι αστροναύτες πρέπει να ανακυκλώνουν όλα τα υγρά, μεταξύ των οποίων τα ούρα και ο ιδρώτας.

Exit mobile version