Home Uncategorized ΤΕΠΑΚ: Ανάγκη για έρευνα στον τομέα τροφίμων

ΤΕΠΑΚ: Ανάγκη για έρευνα στον τομέα τροφίμων

0

Την ανάγκη για έρευνα στο τομέα των τροφίμων στην Κύπρο, καταδεικνύει το πρόσφατο γεγονός της ανίχνευσης ναταμυκίνης στο γιαούρτι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Λέκτορας Γαλακτοκομίας Δρ. Φώτης Παπαδήμας και ο Επίκουρος Καθηγητής Γεωργικής Μικροβιολογίας και Βιοτεχνολογίας Δρ. Δημήτρης Τσάλτας, αμφότεροι στο ΤΕΠΑΚ.

Όπως σημειώνουν, η πολιτεία έχοντας εντοπίσει την ανάγκη για έρευνα, ιδρύοντας το ΤΕΠΑΚ, αποφάσισε ότι από τα πρώτα τμήματα που ενδιέφεραν την κυπριακή κοινωνία είναι το Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων.

Το Τμήμα αυτό ιδρύθηκε για να θεραπεύσει τα κενά στον κυπριακό χώρο έρευνας στη γεωργία και τα τρόφιμα, σημειώνουν, προσθέτοντας ότι είναι το μοναδικό ακαδημαϊκό τμήμα στην Κύπρο με το κατάλληλο ακαδημαϊκό και ερευνητικό προσωπικό στο χώρο της επιστήμης της γεωπονίας και των τροφίμων.

Στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν, επίσης, ότι η παρασκευή γιαουρτιού αντιμετωπίζει παγκοσμίως πρόβλημα στη διατηρησιμότητα του προϊόντος εξαιτίας του τρόπου παρασκευής του προϊόντος.

Exit mobile version