Home Uncategorized Τον Μάρτη η κατασκευή σταθμού αποβλήτων Λεμεσού

Τον Μάρτη η κατασκευή σταθμού αποβλήτων Λεμεσού

0
Οριστικά και χωρίς άλλους «σκοπέλους»,  δρομολογείται πλέον το πολυσυζητημένο έργο της κατασκευής του νέου ολοκληρωμένου σταθμού διαχείρισης των οικιακών στερεών απορριμμάτων για την επαρχία της Λεμεσού. Πρόκειται για σημαντικό έργο, το οποίο, όπως εκτιμάται από άμεσα εμπλεκόμενους, όχι μόνο θα συμβάλει στη σωστή διαχείριση των σκυβάλων, αλλά θα  συντελέσει καθοριστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Σύμφωνα με  τον ανώτερο λειτουργό του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Κουζαμπάσιη, η κατασκευή της Μονάδας Διαχείρισης Οικιακών Αποβλήτων για τη Λεμεσό αποτελεί αμετάκλητη απόφαση. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί και νοουμένου ότι θα εξασφαλισθούν οι αναγκαίες εγκρίσεις τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, τέλος Οκτωβρίου θα γίνει προσφοροδότηση του έργου. 

Τα κατασκευαστικά έργα υπολογίζεται ότι θα αρχίσουν τον ερχόμενο Μάρτιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Το δε, κόστος του έργου, εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 90 εκατομμύρια ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

O νέος σταθμός ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών οικιακών αποβλήτων για την πόλη και επαρχία Λεμεσού προγραμματίζεται να κατασκευαστεί στην περιοχή Πεντακώμου – Βασιλικού. Το έργο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ζυγιστικό σταθμό, μονάδα διαλογής των ανακυκλώσιμων υλικών, μονάδα επεξεργασίας του οργανικού φορτίου και χώρο υγειονομικής ταφής των υπολειμμάτων και μονάδα ενεργειακής αξιοποίησης των αποβλήτων, δύο διαμετακομιστικών σταθμών στο Καντού και στον Μονιάτη στην επαρχία Λεμεσού κ.ά.
Exit mobile version