Home Uncategorized Το επόμενο ετήσιο συνέδριο του Χάρτη Ενέργειας θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο

Το επόμενο ετήσιο συνέδριο του Χάρτη Ενέργειας θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο

0
Το 23ο ετήσιο συνέδριο του Χάρτη Ενέργειας, του πιο επιφανούς διεθνούς οργανισμού ενέργειας για τη συνεργασία στις επενδύσεις ενέργειας και εμπορίου, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Βαρσοβία. Τα κράτη-μέλη της ΕΕ συμμετείχαν υπό τον συντονισμό της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ.


Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του συνεδρίου, καλωσόρισε το επόμενο συνέδριο του Οργανισμού  θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στο τέλος του 2013.

Στο συνέδριο συμφωνήθηκε όπως η Ομάδα Εργασίας του Χάρτη Ενέργειας για τα θέματα της επένδυσης στην ενέργεια προεδρεύεται από τον Γιώργο Σιαμμά, Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου.

Ο Χάρτης Ενέργειας και η Πολωνική Κυβέρνηση εξέφρασαν την εκτίμησή τους προς την Κυπριακή Προεδρία για την συνεισφορά της στο αποτέλεσμα του συνεδρίου και καλωσόρισαν την εμπλοκή της Κύπρου στις μελλοντικές δραστηριότητες του Χάρτη Ενέργειας.

Η Κύπρος ευχαρίστησε την Γραμματεία του Χάρτη Ενέργειας και την Πολωνική Κυβέρνηση για τη συνεργασία τους και εξέφρασε την ετοιμότητά της να φιλοξενήσει το 24ο συνέδριο του Χάρτη Ενέργειας στην Κύπρο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, υπό το φως  των πρόσφατων ανακαλύψεων μεγάλων ποσοτήτων υδρογονανθράκων που τοποθετούν την Κύπρο στον διεθνή ενεργειακό χάρτη, τα παραπάνω επιτεύγματα θα ενισχύσουν την ανάμειξη της Κύπρου στα διεθνή ενεργειακά θέματα και θα βοηθήσουν το ρόλο της ως ενός αναδυόμενου παίκτη που θα διευκολύνει την περιφερειακή αγορά ενέργειας.
Exit mobile version