Banner
Αρχική Υπερχείλισε και το φράγμα της Ευρέτου

Υπερχείλισε και το φράγμα της Ευρέτου

Share
Default Featured Image
Share
fragma_evretou
Για πρώτη φορά από την ημέρα κατασκευής του, το 1986, υπερχείλισε το βράδυ της Πέμπτης (09/02) το φράγμα της Ευρέτου στην επαρχία Πάφου, χάρη στις συνεχιζόμενες έντονες βροχοπτώσεις, που καθιστούν τον φετινό χειμώνα έναν από τους πιο βροχερούς των τελευταίων αιώνων.

Το φράγμα της Ευρέτου είναι χωρητικότητας 24 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού. Είναι το τρίτο μεγαλύτερο της Κύπρου και το δεύτερο μεγαλύτερο της επαρχίας Πάφου. Στη συγκεκριμένη επαρχία έχουν υπερχειλίσει φέτος συνολικά επτά φράγματα, με αυτό της Ευρέτου.

Το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων και η Επαρχιακή Διοίκηση είχαν λάβει τις προηγούμενες ημέρες μέτρα, για να αποτρέψουν τυχόν πλημμύρες από την υπερχείλιση στις γύρω καλλιεργήσιμες εκτάσεις αλλά και σε υποστατικά.

Share
Σχετικά Άρθρα
ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

Nτύνουμε για 25η Χρονιά τη λεωφόρο Μακαρίου στα πράσινα!

Αυτή την παραμονή Χριστουγέννων, βαδίζουμε μαζί για να μετατρέψουμε το μαύρο σε...

ΕκδηλώσειςΕπικαιρότητα

Όχι άλλη καμένη γη! Πορεία Ευαισθητοποίησης για την προστασία των δασών.

Την Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2025, στις 11:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί Πορεία για...

ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

Φυτεύουμε ξανά την ελπίδα:2000 νέα δέντρα! Στην ακριτική κοινότητα Δένειας!

Η Πράσινη Ασπίδα σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Δένειας και σταθεροί...

ΕκδηλώσειςΚύριες Ειδήσεις

KΑΘΕ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟ

H Πράσινη Ασπίδα ενώνει δυνάμεις με το Κοινοτικό συμβούλιο Σουνίου Ζανατζιάς για...