Home Uncategorized Δίκτυο με τα ”Όμορφα Χωριά Της Κύπρου”

Δίκτυο με τα ”Όμορφα Χωριά Της Κύπρου”

0

Είκοσι κοινότητες αποτελούν αποτελούν πλέον τα ιδρυτικά μέλη του δικτύου «Όμορφα Χωριά της Κύπρου» που θα δημιουργηθεί, μέσα από το Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Αξονα 4 – Leader του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Συντονιστή της Ομάδας Διαχείρισης του Σχεδίου κ. Μάκη Παπαμιχαήλ, το Σχέδιο Διατοπικής Συνεργασίας «Περιπλανήσεις σε Μειονεκτικές Περιοχές της Κύπρου» υλοποιείται, στο πλαίσιο υλοποίησης του Αξονα 4 – LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 και συγκεκριμένα του Μέτρου 4.2.
 
Σύμφωνα με τον κ. Παπαμιχαήλ, «στο Σχέδιο συμμετέχουν οι εγκεκριμένες Ομάδες Τοπικής Δράσης που υλοποιούν Τοπικά Προγράμματα LEADER στις περιοχές παρέμβασής τους. Τις Ομάδες αυτές αποτελούν η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λάρνακας Λτδ, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάφου Αφροδίτη Λτδ, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κοινοτήτων Περιοχής Τροόδους και η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχίας Λεμεσού Λτδ».
 
Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαμιχαήλ, «κεντρικός άξονας υλοποίησης του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας είναι η δημιουργία του Δικτύου «Όμορφα Χωριά της Κύπρου». Το Δίκτυο θα προβληθεί μέσα από τη δημιουργία ιστοσελίδας, τη δημιουργία διαδρομών και ολοκληρωμένων προτάσεων επίσκεψης για τα χωριά του Δικτύου, έκδοση έντυπου οδηγού, οργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων με τη συμμετοχή μαθητών των χωριών, δημοσιογραφικές επισκέψεις στα χωριά, συνέδριο και άλλα».
 
Σύμφωνα με τον ίδιο στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί πέντε χωριά από κάθε Ομάδα Τοπικής Δράσης, μετά από μια διαδικασία που ξεκίνησε με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα επιλέξιμα χωριά για συμμετοχή στο Σχέδιο και ολοκληρώθηκε με την αξιολόγηση των προτάσεων που υποβλήθηκαν. Η αξιολόγηση ανέδειξε ως πρώτα και ιδρυτικά μέλη του Δικτύου «Όμορφα Χωριά της Κύπρου» τις ακόλουθες Αρχές Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Αθηένου, Λεύκαρα, Τόχνη, Χοιροκοιτία, Καλαβασός, Αμαργέτη, Χούλου, Καλέπεια, Σαλαμιού, Κελοκέδαρα, Κακοπετριά, Πεδουλάς, Αγρός, Αγιος Θεράπων, Φοινί, Ανώγυρα, Πραστειό, Αυδήμου, Λάνια, Αγιος Γεώργιος και Συλίκου».

«Αναμένεται στο άμεσο μέλλον η ένταξη περισσότερων χωριών στο Δίκτυο, εφόσον αυτά πληρούν τα σχετικά κριτήρια», συνέχισε ο κ. Παπαμιχαήλ.


Το Σχέδιο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης: «Η Ευρώπη επενδύει στις Αγροτικές Περιοχές».

Exit mobile version