Home Uncategorized Κύστες απειλούμενων ψαριών διακινούν οι λαθρέμποροι στην Καλιφόρνια

Κύστες απειλούμενων ψαριών διακινούν οι λαθρέμποροι στην Καλιφόρνια

0

Μεγάλο αριθμό κύστεων από ένα είδος ψαριού που απειλείται με εξαφάνιση έχουν κατασχέσει οι Αρχές της Καλιφόρνια, στο πλαίσιο της μάχης κατά της λαθροθηρίας, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί επτά άτομα για παράνομο εμπόριο.

Η κύστη του ψαριού totoaba macdonaldi χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική και αποφέρει πάνω από 5.000 δολάρια στην μαύρη αγορά των ΗΠΑ και 10.000 δολάρια στην μαύρη αγορά της Ασίας.

Το ψάρι ζει στον Κόλπο της Καλιφόρνια και παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση στην Ασία καθώς υποτίθεται ότι ενισχύει τη γονιμότητα και την καλή κυκλοφορία του αίματος, ενώ θεωρείται γευστικό έδεσμα.

Το μεξικάνικο ψάρι έχει μεγάλες ομοιότητες με ένα άλλο είδος ψαριού που ζούσε στην Κίνα, αλλά εξαφανίστηκε λόγω της υπεραλίευσης.
Μέχρι την ηλικία των 25 ετών, το totoaba macdonaldi μπορεί να φτάσει σε μήκος 1,8 μέτρα και σε βάρος τα 100 κιλά.

Η νηκτική κύστη είναι ένα σωληνοειδές όργανο που γεμίζει με αέρα και βοηθά τα ψάρι να ισορροπήσει.

Επειδή το συγκεκριμένο είδος ψαριού προστατεύεται ως απειλούμενο στις ΗΠΑ και το Μεξικό, οι λαθροθήρες αφαιρούν το όργανο και αφήνουν το υπόλοιπο, με αποτέλεσμα οι ακτές να γεμίζουν με νεκρά ψάρια.

Πρόσφατα οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι ενός 73χρονου στο Καλέξικο της Καλιφόρνια και κατέσχεσαν 200 κύστες του απειλούμενου ψαριού, αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στη μαύρη αγορά.

Ο κατηγορούμενος, εν ονόματι Song Shen Zhen, αντιμετωπίζει μέχρι 20 χρόνια φυλάκισης.

Exit mobile version