Home Uncategorized Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1987 η φαλαινοθηρία

Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1987 η φαλαινοθηρία

0

Ο αριθμός των φαλαινών που αλιεύθηκαν από την Ιαπωνία στη διάρκεια της τελευταίας εκστρατείας της στην Ανταρκτική έφτασε το χαμηλότερο επίπεδο από το 1987, ανακοίνωσε σήμερα ο ιάπωνας υπουργός Γεωργίας και Αλιείας, αποδίδοντας τη μείωση αυτή στις ενέργειες οργανώσεων κατά της φαλαινοθηρίας. Το 1987 οργανώθηκε η πρώτη φαλαινοθηρική εκστρατεία, με χαρακτήρα “επιστημονικό”, της Ιαπωνίας και από τότε δεν υπήρξε χρονιά με τόσο περιορισμένη αλιεία φαλαινών, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Γιοσιμάσα Χαγιάσι, 103 μικρές ρυγχοφάλαινες (ή φάλαινες του Μίνκε) αλιεύθηκαν, λιγότερο από τις μισές σε σχέση με την προηγούμενη εκστρατεία. Η Ιαπωνία είχε καθορίσει αυτή τη χρονιά ποσόστωση μεγαλύτερη των 1.000 ρυγχοφαλαινών. Η μη κυβερνητική οργάνωση Sea Shepherd ανακοίνωσε από την πλευρά της πως 75 θηλαστικά χτυπήθηκαν την περίοδο της φαλαινοθηρίας από τον Νοέμβριο ως τον Μάρτιο.
Η οργάνωση Sea Shepherd προκάλεσε “ασυγχώρητη δολιοφθορά” υπογράμμισε ο ιάπωνας υπουργός, αναφερόμενος στη σύγκρουση ιαπωνικού φαλαινοθηρικού με σκάφος της οικολογικής οργάνωσης.

“Θα επιδιώξουμε την υποστήριξη άλλων χωρών ώστε να συνεχίσουμε το επιστημονικό φαλαινοθηρικό μας πρόγραμμα με σταθερό ρυθμό”, πρόσθεσε ο Χαγιάσι, φανατικός υπέρμαχος της φαλαινοθηρίας την οποία θεωρεί κομμάτι της ιαπωνικής κουλτούρας.

Exit mobile version