Home Uncategorized Τέλος 2013 το Master Plan στον Αμίαντο

Τέλος 2013 το Master Plan στον Αμίαντο

0

Αρχές το Μαρτίου θα προκηρυχθεί προσφορά για την εκπόνηση Γενικού Χωροταξικού Σχεδίου (Master Plan) για την περιοχή Αμιάντου με στόχο το Master Plan να είναι έτοιμο τέλος του 2013 ανακοίνωσε στις κοινοτικές αρχές Αμιάντου ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλής Αλετράρης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο κ. Αλετράρης είχε τη Δευτέρα με συνάντηση με τον Πρόεδρο και εκπροσώπους του Κοινοτικού Συμβουλίου Αμιάντου, κατά την οποία εξετάστηκε το αίτημα του κοινοτικού συμβουλίου να παραχωρηθούν κατοικίες που βρίσκονται στο Μεταλλείο Αμιάντου στην κοινότητα.

Ο κ. Αλετράρης ανέφερε ότι η χρήση των κατοικιών του Μεταλλείου αποτελεί αντικείμενο του Γενικού Χωροταξικού Σχεδίου (Master Plan) που θα ετοιμαστεί για να εξετάσει τρόπους αναβάθμισης και εξωραϊσμού της περιοχής.

Πρόσθεσε ότι η χρήση των κατοικιών και άλλων υποστατικών του Μεταλλείου θα ενταχθεί σε ένα συνολικό σχεδιασμό που θα λαμβάνει υπόψη, μεταξύ άλλων, την οικονομική βιωσιμότητα, την ασφάλεια, τη συμβατότητα χρήσης σε σχέση με το περιβάλλον και την ιστορία του χώρου.

Διευκρινίζοντας ότι η ετοιμασία του Master Plan θα είναι με αγορά υπηρεσιών για την ετοιμασία του Γενικού Χωροταξικού Σχεδίου υπογράμμισε ότι θα ζητηθεί από τους μελετητές του σχεδιασμού να υποδείξουν ποια θα είναι τα άμεσα και έμμεσα οικονομικά οφέλη των γύρω κοινοτήτων και ειδικότερα της Κοινότητας Αμιάντου.

Exit mobile version