Home Uncategorized 3200 τα νέα κρούσματα καρκίνου στην Κύπρο κάθε χρόνο

3200 τα νέα κρούσματα καρκίνου στην Κύπρο κάθε χρόνο

0

Τέσσερεις στους δέκα καρκινοπαθείς πεθαίνουν, πάνω από 3.200 χιλιάδες είναι τα νέα ετήσια κρούσματα καρκίνου στην Κύπρο και δεν έχει σπίτι που δεν το επισκέφθηκε ο καρκίνος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων «Ελπίζω – Αγωνίζομαι – Ζω».

Ο ΕΛΑΖΩ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι «με την αλλαγή της Κυβέρνησης και αφού στο πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια αναφερόταν η δημιουργία κρατικών Ακτινοθεραπευτικών Κέντρων, ως ΕΛΑΖΩ είπαμε να δώσουμε την ευκαιρία στη νέα Κυβέρνηση να υλοποιήσει αυτά που προεκλογικά υποσχέθηκε».

Οι πρώτες επαφές του ΕΛΑΖΩ με την Κυβέρνηση ήταν πολύ ενθαρρυντικές και ο τέως Υπουργός Υγείας, δρ Χρίστος Πατσαλίδης, «αρχικά ήταν όλο χαμόγελα και υποσχέσεις, αλλά σύντομα καταλάβαμε ότι μας παραπλανούσε», αναφέρει ο ΕΛΑΖΩ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του ΕΛΑΖΩ, με την ανάληψη των καθηκόντων του Διονύση Μαυρονικόλα ως Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Υγείας, ο ΕΛΑΖΩ άρχισε, όπως αναφέρει, να βλέπουμε «φως στην άκρη της σήραγγας», ενώ «με την υπουργοποίηση του δρ Σταύρου Μαλά όλα άρχισαν να κινούνται γρήγορα και θετικά, όλα ετοιμάστηκαν και ορίστηκε η ημερομηνία προκήρυξης της προσφοράς για τις 17 Απριλίου 2012 και αργότερα για τις 27 Απριλίου».

Ωστόσο, αναφέρει ο ΕΛΑΖΩ, «με την υπουργοποίηση του Βάσου Σιαρλή, πρώην στελέχους της Τράπεζας Κύπρου και Προέδρου του Αντικαρκινικού Συνδέσμου, όλα ακυρώθηκαν για να παραμείνει το μονοπώλιο της Τράπεζας Κύπρου και του Ογκολογικού της Κέντρου».

Ο ΕΛΑΖΩ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, «δεν μπορεί πλέον να σιωπά και ως πρώτο βήμα ενημερώσαμε το Υπουργείο Υγείας και το Προεδρικό ότι λύνουμε τη σιωπή μας, ακολούθως εκτυπώσαμε σε πολλές χιλιάδες τετρασέλιδο φυλλάδιο που θα διανεμηθεί την Πέμπτη στους Βουλευτές και έπειτα σε όσους μπορούμε περισσότερους».

Παράλληλα, ο ΕΛΑΖΩ απέστειλε το φυλλάδιο αυτό σε όλα τα ΜΜΕ γιατί «πρέπει ο κόσμος όλος να μάθει τις δολοπλοκίες, τη διαπλοκή, τη διαφθορά, τη σπατάλη δημόσιου χρήματος, τον ωχαδελφισμό», καταλήγει η ανακοίνωση.

Exit mobile version