Banner
Αρχική «Stop» στις υπεράκτιες γεωτρήσεις στην Αρκτική για τη Shell

«Stop» στις υπεράκτιες γεωτρήσεις στην Αρκτική για τη Shell

Share
Default Featured Image
Share

944278

Στην προσωρινή ματαίωση κάθε δραστηριότητας για τον εντοπισμό και την εξόρυξη πετρελαίου στην Αρκτική μέχρι και το τέλος του 2013 ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πετρελαϊκός κολοσσός Shell, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η είδηση δεν προκάλεσε έκπληξη καθώς η εταιρεία είχε δεχτεί τεράστιες πιέσεις, εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από περιβαλλοντικές οργανώσεις, μετά από μια σειρά γεγονότων τα οποία έδειξαν τα αργά αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της αποβάθρας «Kulluk», η οποία παρέμεινε ακυβέρνητη για ημέρες, προκαλώντας «έμφραγμα» στη διεθνή κοινότητα και οργανώσεις που μάχονται για την προστασία της Αρκτικής (π.χ. «Greenpeace»)

«Έχουμε σημειώσει πρόοδο στην Αρκτική, ωστόσο το πρόγραμμα εξορύξεων είναι μακροπρόθεσμο και θέλουμε να προχωρήσουμε μ’ ένα ασφαλή και μετρημένο τρόπο. Αυτή η απόφαση θα μας δώσει χρόνο να διασφαλίσουμε την ετοιμότητα του προσωπικού και την επάρκεια των μηχανισμών», εξήγησε σε δηλώσεις του εκπρόσωπος της Shell.

Οι πρώτες άδειες στην επιχείρηση είχαν δοθεί από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών των Η.Π.Α. το 2005 και αφορούσαν σε έρευνες στις βόρειες και βορειοδυτικές ακτές της Αλάσκας. Από εκείνη τη χρόνια η Shell ξόδεψε περίπου 4,5 δισ. ευρώ.



Share
Σχετικά Άρθρα
Απόψεις

“‘Oχι” σε δύο φωτοβολταϊκά πάρκα στην Πάχνα – Μια νίκη για το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία

Με αίσθημα βαθιάς εκτίμησης, συγχαίρουμε την Περιβαλλοντική Αρχή για τη γενναία και...

WebTV

Φιλοξενία του φυτωρίου στο μεσημεριανό πρόγραμμα του Σίγμα

Eυχαριστούμε το Σιγμα που φιλοξένησε στο Μεσημέρι και κάτι το φυτώριο You...

Κύριες Ειδήσεις

ΦΤΑΣΑΜΕ ΤΑ 58300 ΔΕΝΤΡΑ! 300 ΝΕΑ ΔΕΝΤΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΑ!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η δράση δεντροφύτευσης που διοργάνωσε η ...

ΑπόψειςΕπικαιρότητα

Περί αφαλάτωσης

Όλες οι κυβερνήσεις είναι υπεύθυνες για την υδατική κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα...