Home Uncategorized ΚΟΤ: Δημιουργία Τεχνητών Υφάλων και ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού

ΚΟΤ: Δημιουργία Τεχνητών Υφάλων και ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού

0
Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) στηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια των εμπλεκόμενων φορέων για τη δημιουργία διεθνών προδιαγραφών τεχνητών υφάλων, σε κατάλληλα οριοθετημένες περιοχές της Κύπρου.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΚΟΤ αναφέρει πως η δημιουργία των υφάλων στοχεύει στον εμπλουτισμό και αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος με την προσέλκυση καταδυτικού τουρισμού, αλλά και στην προστασία και εμπλουτισμό της θαλάσσιας βιοποικιλότητας, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση του κοινού.

Συγκεκριμένα, ο ΚΟΤ χρηματοδότησε εξ’ ολοκλήρου την αγορά των σκαφών Laboe και Nemesis ΙΙΙ, ενώ παράλληλα συνέβαλε οικονομικά μαζί με τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Καταδυτικών Κέντρων, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Πάφου και τον Δήμο Παραλιμνίου στην αγορά τρίτου σκάφους (Lady Thetis).

Τα σκάφη έχουν υποδειχθεί ως κατάλληλα για τη δημιουργία τεχνητών υφάλων από το Τμήμα Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών, αρμόδιο κρατικό φορέα για τη δημιουργία Τεχνητών Υφάλων, στα πλαίσια υλοποίησης Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013.

Τα τρία σκάφη τέθηκαν στην κυριότητα του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων Ερευνών υπό μορφή δωρεάς, ώστε αφού τύχουν της δέουσας επεξεργασίας να ποντιστούν (βυθιστούν) σε οριοθετημένες περιοχές και να αποτελέσουν πυρήνα προσέλκυσης θαλάσσιας ζωής.

Exit mobile version