Home Uncategorized Πλουτίζουν από τα καμένα δάση!

Πλουτίζουν από τα καμένα δάση!

0

Πλουτίζουν από τα καμένα δάση!

Άφωνοι έμειναν εθελοντές διασώστες της Πολιτικής Άμυνας, όταν περιπολώντας με Πυροσβεστικό όχημα στην αποτεφρωμένη γη του άλλοτε πευκόφυτου δάσους Αδελφοί, στον Μαχαιρά, συνειδητοποίησαν την παρουσία έμπορα ξυλείας, ο οποίος έκανε βόλτες με πολυτελές αυτοκίνητο στην περιοχή  και περιεργαζόταν με χαμηλή ταχύτητα το χώρο.

Κατευθυνόμενοι προς το μέρος του οι εθελοντές φρουροί τον ρώτησαν για ποιο λόγο βρισκόταν στην περιοχή και εκείνος χωρίς να απαντήσει, τους ζήτησε να του υποδείξουν τα  όρια του καμένου δάσους. Του γύραψαν να τους πει το λόγο που ζητά τέτοιες πληροφορίες και με έκπληξη πήραν την εξής απάντηση: «μα… για να υπολογίσω τι προσφορά θα δώσω για να αγοράσω την ξυλεία».

Αυτό το πρόσφατο συμβάν, που έρχεται να προστεθεί σε άλλα πολλά παρόμοια, είναι αρκετό για να συνειδητοποιήσει καθένας από εμάς ότι ορισμένοι έχουν γίνει πλούσιοι από την πώληση της ξυλείας που αφήνει πίσω της η κάθε καταστρεπτική πυρκαγιά και επιπλέον, τρίβουν τα χέρια τους από χαρά όταν δάση παραδίδονται στις φλόγες. 
Δεν είναι καιρός να αλλάξει ο τρόπος διάθεσης της ξυλείας που αφήνει πίσω της η κάθε πυρκαγιά; Το γεγονός ότι το πέρασμά της θα αφήνει κέρδη σε κάποιους θα δημιουργεί πάντοτε υποψίες για θελημένη πρόκληση φωτιάς στα δάση μας.    

   
Exit mobile version